pinkster kermis
                         ‘t veld
 
 

‘t Veld. Een klein pittoresk dorp in Noord-Holland waar sind 1928 rond pinksteren een dorpsfeest wordt georganiseerd.

Het kermiscomité houdt deze lange traditie in stand. De voorbereidingen voor dit evenement beginnen al vroeg. Dit is nodig zodat elk jaar nieuwe en voorral verrassende activiteiten voor jong en oud worden bedacht.

Het overvolle programma in combinatie met een spectaculaire kermis op het kerkplein, zorgen ieder jaar weer voor veel plezier!

Op onze website zijn niet alleen veel foto’s te vinden maar ook de nodige informatie voor de editie van 2017 en 2018!


NIEUWE OPZET! NIEUWE OPZET! NIEUWE OPZET! NIEUWE OPZET!           Nieuwe opzet Pinksterkermis ’t Veld


Het Pinkstercomité ’t Veld heeft, in overleg met café De Vriendschap en stichting Sportpark De Kogge, besloten voor een nieuwe opzet van de kermis in ’t Veld. De kermis start dit jaar op zaterdag 8 juni en duurt tot en met maandag 10 juni. De dinsdag, wat sinds jaar en dag de laatste kermisdag is, komt te vervallen.

Het gonste al een beetje in onze dorpen. Er is ons regelmatig gevraagd of er wat gaat veranderen aan de Pinksterkermis. En daarom zijn we blij dat we dit mooie nieuws nu officieel aan jullie bekend kunnen maken.


De laatste jaren merkten we dat het kermisbezoek, vooral op de dinsdag, terugliep. Of dit nu door de concurrentie van evenementen en festivals komt, de strengere wet- en regelgeving voor alcoholgebruik voor de jeugd of de toenemende vergrijzing, het maakt niet uit. Voor ons als kermiscomité was dit aanleiding om opnieuw naar onze kermis te kijken. Wij als Pinkstercomité kiezen daarom voor een vernieuwde opzet. Tijden veranderen en wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze geliefde kermistraditie in stand blijft.


Momenteel wordt er gewerkt aan de invulling van het complete kermisprogramma, waarin nieuwe onderdelen zitten, maar ook een aantal populaire activiteiten terugkomen. Zo kunnen we met zekerheid zeggen dat de 10-Kamp op zaterdag, het Steenwerpen op zondag en het Wielrennen op maandag de publiekstrekkers van het programma blijven.


De kermisattracties openen dit jaar dus op zaterdag. Dat is één dag eerder dan we gewend zijn. Met deze wijziging komen we tegemoet aan de 3-daagse wens van onze kermisexploitanten en hopelijk ook van de jeugd. De attracties staan elk jaar op zaterdag al startklaar, maar mochten pas op zondag open. Nu kan de jeugd, naast de activiteiten op het sportpark, ook een bezoek brengen aan de kermis.


De organisatie achter de kermis in ’t Veld draait op volle toeren. Nu de belangrijkste grote lijnen bekend zijn, kan er gewerkt worden aan het invullen van de details, zodat er voor jong en oud weer een aantrekkelijke kermis wordt neergezet.


We houden jullie de komende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de organisatie van de Pinksterkermis!


Pinkstercomité ’t Veld